Obserwuj bloga przez email

Piersi z kurczaka a'la Bruschetta

Zapraszam na piersi z kurczaka zawijane z mieszanką ziół "Bruschetta" i parmezanem.



Skończyło mi się trochę przypraw, więc ruszyłam do ulubionego sklepu, który w przyprawy jest rewelacyjnie zaopatrzony. Grzebiąc w półkach zauważyłam kilka nowych mieszanych ziołowych, a wśród nich:


W skład mieszanki wchodzą: płatki suszonych pomidorów, czosnek, bazylia, oregano, papryka.

Mieszankę tę można wykorzystać do przyrządzania spaghetti, jajecznicy, przyprawiania mięs czy choćby tyko do posypania świeżego chleba z masłem. Mieszanka nie zawiera konserwantów czy glutaminianu sodu. Kupując gotowe mieszanki przypraw unikam tych z "dopalaczami" ;) Wybieram to, co naturalne.

Dzisiaj postanowiłam zrobić roladki z piersi kurczaka posypane obficie wspomnianą wyżej mieszanką. 

Składniki:
piersi z kurczaka,
mieszanka "Bruschetta",
sól i pieprz,
drobno utarty parmezan,
jajko, mąka i bułka tarta - do panierki.

Piersi z kurczaka zbić tłuczkiem. Lekko posolić, posypać pieprzem oraz mieszanką przypraw "Bruschetta"...


...a następnie parmezanem.


Płat mięsa zwinąć ciasno w rulonik, przekroić na pół i opanierować. Smażyć na głębszym tłuszczu na średnim ogniu, aby całość mięsa się przesmażyła w środku, ale nie spaliła na zewnątrz.


Ja swoje roladki podałam z kuleczkami ziemniaczanymi i mizerią :)


Smacznego!


Przepis niedawno pojawił się w serwisie Trendy Kosmetyczne prowadzonym przez Malinkę, którą tradycyjnie pozdrawiam serdecznie :)

36 komentarzy:

  1. Smakowite:) Ciekawe, czy może być inny ser zamiast parmezanu...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pewnie, że może być inny :) ja dałam parmezan, bo akurat miała w lodówce (udało mi się dostać w rewelacyjnej cenie ;) )
      jak dodasz zwyczajny żółty ser to też dobre będzie :)

      Usuń
    2. No właśnie:) Mój brat twierdzi, że jak trzeba dać parmezan to musi być i koniec, bo inaczej nie ten smak i wogóle jest be:) A ja niestety nie mam tak wyczulone podniebienia, żeby wyczuć czy to parmezan, czy inny ser:)

      Usuń
    3. a ja myślę, ze każdy przepis możemy (czasem nawet powinniśmy) modyfikować pod siebie :)
      zresztą, moim skromnym zdaniem, żeby faktycznie wyczuć różnicę, trzeba byłoby kupić prawdziwy parmezan, a ten jest dość drogi

      gotujmy według siebie, a przepisy (o ile nie jest to konieczne) traktujmy jako wskazówkę :)

      Usuń
  2. mniam :) Twoje przepisy są bardzo apetyczne:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję Wiolu :)
      a może upichciłaś coś z moich przepisów? ;)

      Usuń
  3. Nigdy nie mialam takiej przyprawy, ciekawe czy u nas gdzieś dostanę :)
    Warto by spróbować.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jak będziesz grzeczna, to podeślę ;)))

      Usuń
  4. mmm.. wyglądaja faaaajnie, też takie chcę! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. A ja dziś jestem taka głodna... a Ty mnie kusisz! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Fajny pomysł:) Wyglądają bardzo smakowicie, muszę przyznać:)

    OdpowiedzUsuń
  7. wczoraj tą przyprawą posypałam bułkę z masłem - pyszne było :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ale pyszny obiadek:) Przyprawa jest pyszna, posypuje ja kanapkę z żółtym serem

    OdpowiedzUsuń
  9. suszone pomidory mniam:) pachnie słoneczną Italia:)Gosiu smacznie oj ślinka leci:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Mhm... zrobie na pewno! Ale się zrobiłam głodna!

    OdpowiedzUsuń
  11. Mniam widzę że prowadzisz pysznego bloga więc już dołączam do obserwujących bo często poszukuję fajnych przepisów, a tu będę miała ich dostatek :)
    I dziękuję że dołączyłaś do mnie.

    OdpowiedzUsuń
  12. Mimo, iż średnio lubię mięso... Nie wygląda to źle :3

    OdpowiedzUsuń
  13. pyszności!
    ściskam ciepło!

    OdpowiedzUsuń
  14. Rewelacja :) wygląda tak smakowicie... ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. Wyglada bardzo smakowicie, pewnie tez jest pyszne:-)

    OdpowiedzUsuń
  16. Świetny przepis... muszę spróbować :D

    OdpowiedzUsuń
  17. zapowiada się pysznie :)
    pozdrawiam ciepło

    OdpowiedzUsuń
  18. Super przepis i bardzo fajna przyprawa. Ja nigdy na taką nie trafiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Oj, jak pięknie wyglądają!:)

    OdpowiedzUsuń
  20. jej świetnie wygląda
    Gosiu a jaki smak ma ta przyprawa?

    OdpowiedzUsuń
  21. na jednym ze zdjęć jest opakowanie :)
    to mieszanka przede wszystkim suszonych pomidorów, czosnku i ziółek :) myślę, że mogę smak i zapach określić jako "pomidory z odrobiną ziół prowansalskich" :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A jak jej nie dostanę u siebie to mi prześlesz?

      Usuń
    2. Gosiu jednak poproszę o przyprawę :) nie znalazłam jej

      Usuń
    3. postaram się w ciągu najbliższych dni kupić ją dla Ciebie :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...