×

Zielony koktajl z awokado, kiwi i jarmużem

Odkąd zaczęłam regularnie pić koktajle, to znacznie zmniejszył mi się apetyt na słodycze. W zupełności wystarczy szklaneczka takiej zdrowej słodkości. Witaminy, minerały i spora ilość błonnika sprawiają, że przesilenie jesienne już mi niestraszne. Niestety, przy okazji eksperymentów i kombinacji smakowych, okazało się, ze jestem uczulona na kiwi. Bardzo nad tym ubolewam, bo lubię kiwi. Jest ono też witaminową bombą, więc tym większa moja strata. Mimo wszystko to nie powód, żeby Was namawiać na zielone koktajle z kiwi 😊

smoothie z kiwi, czym zastąpić słodycze?, zdrowe przekąski, zdrowe koktajle, daylicooking



Składniki na 2 porcje:
1 mocno dojrzałe awokado
2 kiwi
garść jarmużu
250 ml wody

Kiwi umyć, obrać ze skórki i pokroić w mniejsze kawałki.
Awokado umyć, przekroić wzdłuż i wyjąć pestkę. Łyżką wydrążyć miąższ.
Jarmuż dokładnie wypłukać, osuszyć na papierowym ręczniku. Oderwać listki od łodyżek, jeśli jest w całości. Wszystko razem przełożyć do blendera, wlać wodę i zmiksować na dowolną gładkość.
Napój od razu przelać od szklanek lub kubków i...smacznego 😊


zielone smoothie, napoje z błonnikiem, zdrowe przekąski, zamiast słodyczy, daylicooking


Jeśli lubicie takie koktajle, to zerknijcie też na inne przepisy pełne witamin, minerałów i błonnika 😊



  • Disqus
  • Facebook

Prześlij komentarz






Wszystkie zdjęcia i teksty na tym blogu objęte są prawami autorskimi. Zgodnie z Ustawą o prawach autorskich kopiowanie, przedruk, rozpowszechnianie ich w jakiejkolwiek formie, bez zgody autora jest zabronione. Baner i personalizacja szablonu autorstwa firmy Karografia.pl