×

Warsztaty z Pascalem Brodnickim i Ramą - dużo zdjęć

Długo się zbierałam, ale wreszcie się zmobilizowałam. Zapraszam na relację z warsztatów kulinarnych " Rama Smaż jak szef kuchni...100 pomysłów na..." Obyły się one 14. stycznia i był zwieńczeniem akcji promocyjnej pod taką samą nazwą. Ja również brałam w niej udział, a moim wkładem był przepis na drobiowe roladki faszerowane suszonymi pomidorami. Warsztaty prowadził przesympatyczny i niesamowicie kontaktowy Pascal Brodnicki, a odbyły się w Warszawie, w Food Lab Studio. Miałam już okazję tam gotować podczas warsztatów owsiankowych w maju 2015 r.



Nad organizacją i sprawnym przebiegiem warsztatów czuwały pani Katarzyna i pani Joanna z firmy Yellowcups, warto podkreślić, że udało im się to znakomicie. Każdy z nas miał przygotowane stanowisko pracy z fartuszkiem i spersonalizowaną podkładką, które zabraliśmy do domu na pamiątkę. Menu warsztatów było pyszne, czego należało się zresztą spodziewać. Wszyscy czuliśmy się tam swobodnie i na luzie. Pascal próbował nas okiełznać, ale wychodziło mu to z różnym powodzeniem. Tam, gdzie kilka kobiet, tam i gadanie, śmiech i żarty. Czasami aż nam wstyd było 😊 To jednak tylko jest dowodem, że atmosfera była fantastyczna. Szkoda czasu jednak na opisywanie, popatrzcie na zdjęcia:















A co przygotowywaliśmy?

aksamitny krem ze słodkiego ziemniaka z przyprawami, kolendrą i mlekiem kokosowym,

 polędwica z sandacza na leśnych grzybach z wermutem musztardą 
i miodem,

a na deser tostowana drożdżówka z karmelizowanymi pomidorami i lodami.


To był bardzo smaczny dzień. Przy okazji spotkałam się z moimi blogowymi przyjaciółkami: Moniką, Kasią i małą Sarą.


  • Disqus
  • Facebook

Prześlij komentarz






Wszystkie zdjęcia i teksty na tym blogu objęte są prawami autorskimi. Zgodnie z Ustawą o prawach autorskich kopiowanie, przedruk, rozpowszechnianie ich w jakiejkolwiek formie, bez zgody autora jest zabronione. Baner i personalizacja szablonu autorstwa firmy Karografia.pl